Як увімкнути й настроїти перевірку орфографії в Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird не вміє користуватися орфографічним модулем Microsoft Word, але перевірити в ньому орфографію все одно можна.

Mozilla Thunderbird — це старенька, але популярна, потужна й зручна програма, яку й досі використовують як поштовий клієнт. Орфографічні помилки в електронних листах виглядають дивно, тому потрібно вмісти перевіряти орфографію в Thunderbird, якщо ви ним користуєтеся.

Спершу потрібно здійснити попередню операцію в Thunderbird, аби «навчити» його перевіряти орфографію, — установити словники для мов, на яких ви пишете листи. Щоб зробити це, виберіть Tools > Add-ons:

thunderbird_tools_add-ons

Відкриється вкладка Add-ons Manager зі списком установлених словників. Додайте потрібні й видаліть непотрібні словники. Зверніть увагу: для тієї самої мови може бути кілька словників; виберіть ті, які підходять вам вам найбільше.

Тепер Thunderbird вміє перевіряти орфографію. Аби запустити перевірку орфографії в листі, який ви набираєте, виберіть Options > Check spelling... або натисніть CTRL+SHIFT+P, або, ще простіше, скористайтеся клавішею, яка за замовчуванням запускає перевірку орфографії в більшості програм, які працюють із текстом, — F7.

З’явиться знайоме діалогове вікно:

thunderbird_check_spelling

Виберіть у лівій нижній частині вікна потрібну мову. Після цього можна перевірити орфографії в тексті листа — майже так само, як ви це робите у Word.

-->

Інші статті

UA--Спасибо!

Мы получили ваше резюме.

Как только мы его изучим, мы свяжемся с вами.

Дякуємо!

Ми отримали ваше повідомлення.

Ми відповімо вам, як тільки прочитаємо його.


Якщо повідомлення надіслано у робочий час,
ми зазвичай відповідаємо протягом години.

Дякуємо!


Ви успішно підписалися!

Повідомлення

+ Вкласти файл
UA-

Мы внимательно изучим ваше резюме
и свяжемся с вами в ближайшее время